De HMS verswaterboilers hebben RVS spiralen.

Verswaterboilers, of ook wel hygiëne boilers genoemd, voldoen aan de hoogste eisen van drinkwaterhygiëne en energie-efficiëntie. De opbouw van deze boilers is fundamenteel verschillend van conventionele, tapwaterboilers. Een ingebouwde RVS spiraalbuis scheidt het drink- van het verwarmingswater en fungeert gelijktijdig als krachtige warmtewisselaar. Daarmee worden de voordelen van een buffervat gecombineerd met die van een doorstroomverwarmer.


Het verse water stroomt, alleen als er behoefte aan tapwater is, door de RVS spiraalbuis waarbij de gelaagdheid van het verwarmingswater niet wordt verstoord. Hiermee wordt een zeer laag energieverbruik bereikt en legionella veilig drinkwater gegarandeerd. Een legionella beschermingsprogramma in de regeling is daardoor niet meer nodig. Door extra selecteerbare buiswarmtewisselaars kunnen meerdere warmtebronnen worden geïntegreerd en ook hun energie worden opgeslagen in de verswaterboiler.


De verswaterboilers zijn verkrijgbaar, met één, twee of drie buiswarmtewisselaars in de maten van 150 tot 5000 liter.wilt bijdragen aan een Nederland met minder gasverbruik en u ook nog eens vele malen voordeliger wilt stoken, dan doet u er goed aan om eens te kijken naar een pellet cv ketel of een pelletkachel